Σελίδες

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Πέντε σενάρια για την καταστροφή του κόσμου!




1. Επίθεση από εξωγήινους 
Το σενάριο μιας εισβολής από εξωγήινους έχει αποτελέσει το αγαπημένο θέμα σημαντικών έργων επιστημονικής φαντασίας, κυρίως μετά το 1898 όταν κυκλοφόρησε ο «Πόλεμος των Κόσμων» του Όρσον Γουέλς. Ωστόσο, ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι ο φόβος των ανθρώπων για μια ενδεχόμενη επίθεση εξωγήινων αυξάνεται όταν υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την εκδήλωση φυσικών καταστροφών. Εκείνοι που πιστεύουν ότι η Γη θα παραδοθεί σε εξωγήινους, παραθέτουν πολλά πειστήρια που περιλαμβάνουν την αμφιλεγόμενη συντριβή ιπτάμενου δίσκου στο Ρόσγουελ του Μεξικού, αλλά και φωτογραφίες και βίντεο μυστηριωδών ιπτάμενων αντικειμένων. Σε όλα αυτά προστίθενται επίσημες ανακοινώσεις που αποδεικνύουν πως κάποιες κυβερνήσεις κατέγραφαν για περισσότερο από 50 χρόνια τη δραστηριότητα εξωγήινων. Οµως, ακόμη κι αν αυτά ισχύουν, αρκούν για να µας πείσουν ότι κάποια μέρα θα αιχμαλωτιστούμε από μια φυλή ανθρωποειδών µε μεγάλα µαύρα µάτια;

2. Ο πλανήτης Νιµπίρου
Χιλιάδες φόρουµ στο Ιντερνετ και δικτυακές σελίδες προκρίνουν την πεποίθηση ότι κάποια στιγμή, στις αρχές του 21ου αιώνα, ένας πλανήτης άγνωστος μέχρι πρόσφατα θα συγκρουστεί µε τη Γη ή θα περάσει πολύ κοντά µας, µε αποτέλεσμα να αφανιστεί η ανθρωπότητα ή να προκληθεί ένας τεράστιος πλανητικός κατακλυσμός. Ο πλανήτης Νιµπίρου αναφέρθηκε σε ένα βιβλίο, στα τέλη της δεκαετίας του 1960, από τον Ζεχάρια Σίτσιν, ο οποίος έγραψε ότι πρόκειται για έναν πλανήτη του ηλιακού µας συστήματος που ακολουθεί ακατάστατη τροχιά και έτσι εισέρχεται κάθε 3.700 χρόνια στο εσώτερο ηλιακό µας σύστημα. Ο Σίτσιν δεν ανέφερε πουθενά ότι ο Νιµπίρου μπορούσε να απειλήσει τη Γη.

3. Μαζικές απώλειες από τρομοκρατία 
Μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και τον θάνατο περίπου 3.000 ανθρώπων στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, γεννήθηκαν φόβοι ότι κάποιο τρομοκρατικό δίκτυο ήταν σε θέση να αφανίσει κάποια μεγάλη πόλη στη Δύση χρησιμοποιώντας όπλα μαζικής καταστροφής ή καταφεύγοντας σε χημικό πόλεµο. Ωστόσο καμία ένδειξη δεν υπάρχει ότι κάποια τρομοκρατική οργάνωση διαθέτει πυρηνικά όπλα.Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν φόβοι ότι κάποια ομάδα Ταλιμπάν θα μπορούσε να βάλει στο χέρι πυρηνικά όπλα του Πακιστάν, εκμεταλλευόμενη κυβερνητική αστάθεια


4. Μετατόπιση μαγνητικού πεδίου 
Σύμφωνα µε τη θεωρία αυτή, μια δραματική αντιστροφή των μαγνητικών πόλων της Γης είναι προ των πυλών και θα έχει ως αποτέλεσμα την αναστροφή της περιφοράς του πλανήτη µε καταστροφικά αποτελέσματα. Όσοι αποδέχονται τη θεωρία επικαλούνται ενδείξεις για μετακίνηση των πόλων της Γης κατά το παρελθόν και λένε ότι το γεγονός αυτό μπορεί να υπολογιστεί από τη μελέτη των ηλιακών κηλίδων. Κάποιοι λένε ότι οι Μάγια και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ανακάλυψαν ενδείξεις για μελλοντική αντιστροφή των πόλων της Γης, αλλά κρατήθηκαν μυστικές από σημερινές κυβερνήσεις. Μελέτες που έγιναν από ειδικούς στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον και το Πανεπιστήμιο Πολ Σαμπατιέ στην Τουλούζη υποδηλώνουν ότι η Γη όντως επαναπροσδιόρισε την... ισορροπία της πριν από 800 εκατομμύρια χρόνια. Μελέτησαν μαγνητικά ορυκτά σε ιζηματογενή πετρώματα στη Νορβηγία και βρήκαν ότι ο βόρειος πόλος μετατοπίστηκε κατά 50 μοίρες. Οµως αυτό που υποστηρίζουν οι ειδικοί είναι ότι οποιαδήποτε μετατόπιση των πόλων δεν πρόκειται να συμβεί νωρίτερα από ένα εκατομμύριο χρόνια.


5. Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος 
Σχεδόν αμέσως μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945 και τον χωρισμό του κόσμου σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα, ήταν έκδηλη η ανησυχία ότι ένας νέος πόλεμος μπορούσε να ξεσπάσει και ν’ αφανίσει τον κόσμο µε τα ατομικά όπλα που είχαν εφευρεθεί. Από το 1947 που η Ρωσία κατασκεύασε τη δική της ατομική βόμβα, ξεκίνησε ένας αχαλίνωτος ανταγωνισμός που κορυφώθηκε µε την λεγόμενη κρίση των πυραύλων στην Κούβα το 1962. Η αύξηση των πυρηνικών οπλοστασίων συνεχίστηκε τις δεκαετίες του 1970 και 1980, όμως από το 1990 και ύστερα, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η κούρσα των εξοπλισμών ατόνησε. Ορισμένοι πιστεύουν ότι η αυξανόμενη δύναμη της Κίνας και µία πιθανή αντίδραση της Αμερικής ή ένας πόλεμος ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν ή ανάμεσα στη Βόρεια και Νότια Κορέα θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν παγκόσμια σύρραξη.

Επιμέλεια Thømas "Bathory"