Σελίδες

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Το σανατόριο της Πάρνηθας. (Εικόνες και Video)


Ένα επιβλητικό εγκαταλελειμμένο κτήριο στέκει μόνο του στις πλαγιές της Πάρνηθας, αυτό το κτήριο δεν είναι άλλο παρά το σανατόριο της Πάρνηθας, ένα κτήριο που έχει δημιουργήσει και δημιουργεί ένα πυκνό πέπλο μυστήριου και τρόμο.


Ιστορίες για περιπλανώμενες ψυχές που δεν βρίσκουν ανάπαυση, για φωνές και ουρλιαχτά απεγνωσμένων ανθρώπων συνθέτουν ένα βαρύ μυστήριο για γερά νευρά, ποια είναι όμως η αλήθεια, τι γίνετε πίσω από τα παλιά κρύα και εγκαταλελειμμένα δωμάτια αυτού του κτηρίου. Η ιστορία του σανατορίου. Χτισμένο λίγες στροφές πιο κάτω από το γνωστό καζίνο, το παλιό σανατόριο της Πάρνηθας αποτελεί ακόμη και σήμερα πόλο έλξης κάθε λογής "επισκεπτών", τόσο υπό το φως της ημέρας όσο και κυρίως μέσα στο σκοτάδι. 
Η ιστορία του κτηρίου αρχίζει πριν από χρονιά, τον Μάιος του 1917 η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός αποφασίζει την ίδρυση Σανατορίου στην Πάρνηθα με σκοπό την νοσηλεία και θεραπεία των ανθρώπων οι οποίοι έπασχαν από τη μάστιγα της εποχής, τη φυματίωση. Χιλιάδες άνθρωποι νοσηλεύτηκαν κατά την 30ετή και πλέον λειτουργία του Σανατορίου απομακρυσμένοι από τις οικογένειες τους για μήνες ή και χρόνια. 

 


Ο κεντρικός δρόμος δεν υπήρχε με την σημερινή του μορφή, φτιάχτηκε χειρωνακτικά μεταξύ του 1926 και 1930. Το σανατόριο παράκμασε μετά το 1950 με την ανακάλυψη της πενικιλίνης, στη συνέχεια στις 5 Μαΐου 1965 οι εγκαταστάσεις του σανατορίου πέρασαν στην ιδιοκτησία του ΕΟΤ οπού λειτούργησε ως ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ. Αργότερα μετατράπηκε σε Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων η οποία έκλεισε οριστικά το 1985. Στη συνέχεια το κτήριο εγκαταλείπεται οριστικά, τα χρονιά περνούν και το κτήριο βρίσκετε σε άθλια κατάσταση, κατεστραμμένοι τοίχοι, σπασμένα τζάμια, πόρτες ανύπαρκτες, πεταμένες σύριγγες και μια σειρά από διάφορα είδη συμβόλων χαραγμένα στους τοίχους. 
Το στοιχειωμένο Σανατόριο Πολλοί είναι οι μύθοι και οι θρύλοι που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το ερειπωμένο κτήριο του Σανατορίου. Μαρτυρίες για φωνές, κραυγές πόνου, αλυσίδες που σέρνονται, σκιές, φιγούρες περίεργες που περνούν μπροστά στα μάτια όσων είχαν το θάρρος να μπουν μέσα νύχτα και πολλά άλλα, που συνηθίζεται να συνοδεύουν όλα τα κτήρια που έχουν παρόμοιο παρελθόν και έχουν πλέον εγκαταλειφθεί. 


Η αλήθεια είναι ότι το κτήριο έπαθε μεγάλες ζημιές από το σεισμό του 1999 και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει, καταπλακώνοντας όποιον βρίσκεται μέσα σ’ αυτό. Ακόμη και λόγω της πολύ κακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το εσωτερικό του, είναι πολύ εύκολο να προκληθούν τραυματισμοί. Παραμένει έρμαιο των περίεργων επισκεπτών του, αφού πολύ εύκολα οποιοσδήποτε μπορεί να μπει για να βρει καταφύγιο. 
Από χρήστες ναρκωτικών, σατανιστές που το χρησιμοποιούν για τις τελετές τους, μέχρι δραπέτες ή απλά περίεργους που θέλουν να δουν το εσωτερικό του. Οι αρμόδιες αρχές έχτισαν με τούβλα όλες τις εισόδους του, στην προσπάθειά τους να κρατήσουν μακριά όλους τους «επισκέπτες» του, όμως κάποιοι γκρεμίζουν τα τούβλα και βρίσκουν τρόπο να μπουν, αγνοώντας τον κίνδυνο που παραμονεύει. 


Παρά τις αναφορές και τις έρευνες που έχουν γίνει δύσκολα μπορεί να υπάρξει μια απάντηση για το τι συμβαίνει στο κτήριο, υπάρχουν πραγματικά φαντάσματα και αλύτρωτες ψυχές η όλα είναι απλά στη φαντασία των ανθρώπων.

Δείτε το video:



Επιμέλεια Thømas "Bathøry"