Σελίδες

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια αόρατη ασπίδα γύρω από τη Γη!





Μερικοί επιστήμονες έχουν ανακαλύψει κάτι πραγματικά αξιόλογο στη Γη: υπάρχει μια αόρατη ασπίδα, περίπου 11.587 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη.




Σύμφωνα με την ιστοσελίδα "Colorado.Edu" αυτή η ασπίδα ανακαλύφθηκε στις ζώνες Van Allen, που φαίνονται δύο σε σχήμα ντόνατ δαχτυλίδια πάνω από τη Γη, που είναι γεμάτα από υψηλής ενέργειας ηλεκτρόνια και πρωτόνια. Υπενθυμίζεται ότι οι ζώνες Van Allen διογκώνονται και συρρικνώνονται σε διαταραχές της ενέργειας που προέρχεται από τον ήλιο.
Οι ζώνες Van Allen ανακαλύφθηκαν το 1958 και όμως οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει μόνο δύο ζώνες, μία εσωτερική και η άλλη εξωτερική, που εκτείνονται περίπου 40.233 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης.

 



Ο Δρ Μπέικερ δήλωσε: «Αυτή η αόρατη ασπίδα που βρήκαμε φαίνεται να μοιάζει με της ασπίδες που έχει δημιουργήσει από τα πεδία δύναμης της ταινίας Star Trek. Όπως θα θυμάστε την ταινία, αυτές οι ασπίδες χρησιμοποιήθηκαν για να αποκρούσουν τα ξένα όπλα. Σε αυτή την περίπτωση βλέπουμε μια αόρατη ασπίδα που εμποδίζει αυτά τα ηλεκτρόνια. Είναι ένα φαινόμενο εξαιρετικά ενοχλητικό. "
Μιλάμε για μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση ​​και περίεργη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Nature" το Νοέμβριο. Πόσες άλλες καινοτομίες μας περιμένουν τα επόμενα χρόνια; Ποιες ανακαλύψεις θα αποκαλυφθούν άμεσα από το διάστημα;