Σελίδες

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ο πιο ψυχρός πληρωμένος δολοφόνος της ιστορίας ζυγίζει 135 κιλά, έχει ύψος 1.96 και μετρά 250 θύματα χωρίς ίχνος τύψεων (Βίντεο)


 

Οι Ευρωπαίοι έχουν τους μυθολογικούς και λογοτεχνικούς τους ήρωες και οι Αμερικανοί τους κατά συρροή δολοφόνους τους. Ο καθένας έχει τη δική του πολιτισμική δεξαμενή και αντλεί από αυτήν για να κατασκευάσει τους μύθους της μαζικής κουλτούρας τους. Κατά καιρούς, όλοι σχεδόν οι ψυχοπαθείς δολοφόνοι της νεότερης αμερικανικής ιστορίας έχουν περάσει από τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, εμπνέοντας γενιές και γενιές «υγιών» νεολαίων. Εξέχουσα περίπτωση σε όλο αυτό το μωσαϊκό της ψυχοπαθολογίας αποτελεί ο περίφημος Ρίτσαρντ Κιουκλίνσκι, ο οποίος είδε τον εαυτό του, πίσω από τα σίδερα της υψίστης ασφαλείας φυλακής όπου εκτίει την ατέλειωτη ποινή του, να γίνεται το 2013 ταινία με πρωταγωνιστές πρωτοκλασάτα ονόματα, όπως οι Μάικλ Σάνον, Γουαϊνόνα Ράιντερ και Ρέι Λιότα.

Και δικαίως, αφού αυτός ο γίγαντας των 135 κιλών και 196 εκατοστών «έφαγε» κατά τη μακροχρόνια θητεία του ως πληρωμένος δολοφόνος της νεοϋρκέζικης μαφίας περί τους 250 άμοιρους.

Ο Κιουκλίνσκι συνιστά αντιπροσωπευτική κλινική περίπτωση παρανοϊκού με έφεση στο γρήγορο, εύκολο και δίχως τύψεις έγκλημα, μία έφεση που είχε εκδηλώσει από νωρίς όταν παιδί ακόμα είχε ξεπαστρέψει τις γάτες και τους σκύλους της γειτονιάς του.

Παρακολουθείστε το βίντεο-ντοκιμαντέρ που ακολουθεί και μάθετε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από το στόμα του ίδιου του Κιουκλίνσκι, ο οποίος συνομιλεί εδώ με ειδικό ψυχίατρο:


Πηγή