Σελίδες

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Μετανιωμένος ρατσιστής αφαιρεί όλα τα ναζιστικά τατουάζ του! (Βίντεο)


 



Συγκλονίζει η ιστορία του Μπάιρον Γουίντνερ, που υπεβλήθη σε 25 εγχειρήσεις προκειμένου να απαλλαχτεί από τις «ουλές» του μίσους και να ζήσει μια φυσιολογική ζωή... Συγκλονίζει η ιστορία ενός «μετανιωμένου» Αμερικανού νεοναζί, ο οποίος υπεβλήθη σε εκτεταμένες και επίπονες επεμβάσεις προκειμένου να αφαιρέσει τα ρατσιστικά τατουάζ που «κοσμούσαν» το πρόσωπό του.
Η ιστορία του Μπάιρον Γουίντνερ καταγράφηκε σε ένα απίστευτο ντοκιμαντέρ, που προέβαλε το αμερικανικό δίκτυο MSNBC, κάνοντάς την γνωστή σε όλο τον κόσμο. Πλέον σκοπός του Γουίντνερ, είναι να ζήσει φυσιολογικά και να βρει δουλειά και έπειτα από 25 εγχειρήσεις μέσα σε 16 μήνες - για να «καθαρίσει» από τα τατουάζ- φαίνεται να τα καταφέρνει.
Κάποτε ωστόσο υπήρξε μέλος του εθνικιστικού κινήματος της Εθνικής Συμμαχίας (National Alliance) και ιδρυτής της συμμορίας σκίνχεντ, Vinlanders.

Μάλιστα, ήταν γνωστός ως ένας από τους πιο βίαιους και ακραίους ναζιστές και δήλωνε υπερήφανος γι' αυτό.
Όπως ο ίδιος περιγράφει, κάθε φορά που συναντούσαν στο δρόμο τους έναν έγχρωμο άνθρωπο, χωρίς σκέψη έκαναν επίθεση. «Όταν οι άνθρωποι πονούσαν εμείς διασκεδάζαμε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μετά το γάμο του όμως, το 2006, αποφάσισε να αφήσει πίσω το φασιστικό παρελθόν και τις ρατσιστικές πεποιθήσεις του, θέλοντας να γίνει ένας νομοταγής πολίτης, πατέρας, σύζυγος και ενεργό μέλος της κοινότητάς του.

Τότε ήταν που συνάντησε τα προβλήματα. Η ομάδα στην οποία ήταν μέλος άρχισε να τον απειλεί. Στην προσπάθειά του να βρει εργασία, ήρθε αντιμέτωπος με... κλειστές πόρτες, καθώς τα σύμβολα του μίσους «κραύγαζαν» σε όλο του το σώμα: ένα αιματοβαμμένο ξυράφι, σβάστικες, «σφραγίδες» συμμοριών...

Μαζί με τη σύζυγό του, Τζούλι, αναζήτησε λύσεις στο διαδίκτυο για την αφαίρεση των τατουάζ. Οι πιθανότητες να τον αναλάβει κάποιος γιατρός ήταν λίγες, αφού η απομάκρυνσή τους από την περιοχή του προσώπου θεωρείται εξαιρετικά σοβαρή και περίπλοκη εγχείρηση.

«Ήμουν απόλυτα έτοιμος να περιλούσω το πρόσωπό μου με οξύ», εξομολογείται.

Η σύζυγός του όντας σε απόγνωση, απευθύνθηκε σε έναν έγχρωμο άνδρα που κατά το παρελθόν αποτελούσε τον νούμερο ένα εχθρό της: τον Ντάριλ Λιμοντ Τζέκινς που ηγείται μιας αντιρατσιστικής ομάδας με έδρα τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βοήθησε το ζευγάρι κοινοποιώντας το πρόβλημά τους στο διαδίκτυο.

«Δεν έχει σημασία ποιος ήταν κάποτε ή τι πίστευε στο παρελθόν», λέει ο Τζέκινς.

Ο ακτιβιστής πρότεινε στον Γουίντνερ να επισκεφτεί έναν πρώην οπαδό του ναζισμού -που είχε εγκαταλείψει το κίνημα το 1996 και έκτοτε συμμετείχε σε αντιρατσιστικές οργανώσεις-

ο οποίος τον βοήθησε στο να πετύχει την «κάθαρση».


Τελικά, ο Μπαιρον Γουίντνερ, μέσω μιας αλυσίδας ανθρώπων τα καταφέρε και απαλλαγμένος από το παρελθόν, ξεκινά μια νέα ζωή.



Πηγή