Σελίδες

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Οι Προφητικοί Κίονες του Καθεδρικού Ναού St. John the Divine

 

Η καταστροφή της Νέας Υόρκης (περιλαμβάνονται και οι δίδυμοι πύργοι) βρίσκεται σε γλυπτά πάνω στο κτίριο. Παράξενα αποκρυφιστικά σύμβολα στο πάτωμα.

Παράξενες τελετές τελούνται στο ιερό. Είναι η έδρα του Ναού της Κατανοήσεως που είναι αποδεκτό ότι επιθυμεί να επιβάλει μια νέα παγκόσμια θρησκεία. Ο καθεδρικός ναός είναι σίγουρα «διαφορετικός», όπως θα λέγανε κάποιοι άνθρωποι. Αλλά η «διαφορετικότητα» βρίσκεται στο γεγονός ότι είναι ναός της αποκρυφιστικής ελίτ. Το να κοροϊδεύει κανείς τους πιστούς να πηγαίνουν σε ένα ναό αποκρυφιστικό εν αγνοία τους είναι ΚΑΚΟ, αλλά τα πρόβατα είναι για να τα κοροιδεύεις ούτως ή άλλως.

«Οι παγανιστές διανοούμενοι ξαναέντυσαν τις αρχικές τους ιδέες με ένα ένδυμα χριστιανικής φρασεολογίας αλλά εναπόθεσαν τα κλειδιά του συμβολισμού σε αυτούς που είναι κατάλληλα μυημένοι και ορκισμένοι στην μυστικότητα» Manly P. Hall, The Secret Teachings of All Ages

Η Ιστορία του Ναού: Το μισοτελειωμένο κτίριο έχει υποστηριχτεί ότι είναι ο μεγαλύτερος καθεδρικός του κόσμου. Αυτό είναι ρεαλιστικό όταν χρηματοδοτείτε από μεγιστάνες όπως ο JP Morgan και φιγούρες όπως ο Μέγας Διδάσκαλος των Ελευθεροτεκτόνων της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Η αποπεράτωση του καθεδρικού ήταν ένα τέτοιο πολύτιμο επίτευγμα για τους Ελευθεροτέκτονες που παρουσιάστηκε στο εξώφυλλο του «Μασονικού Κόσμου» τον Μάρτιο του 1925.

Αυτό ταιριάζει με το ότι οι Ελευθεροτέκτονες, που ήταν οι κύριοι κτίστες των καθεδρικών και των εκκλησιών κατά την μεγαλύτερη περίοδο του χτισίματος των καθεδρικών ναών, επομένως θα έπαιζαν ένα σημαντικό ρόλο στην κίνηση για το κτίσιμο του μεγαλύτερου Αμερικανικού καθεδρικού ναού.
Το άρθρο παραδέχεται ανοιχτά ότι οι Μασονικοί καθεδρικοί αντιπροσωπεύουν την καλύτερη κληρονομιά της Αδελφότητος και ο συμβολισμός παρουσιάζεται εμφανώς. Οι μάζες-πιστοί-πρόβατα πάντοτε έχουν άγνοια στην αναγνώριση των μηνυμάτων πίσω από την τέχνη, που απλώς τα κοιτάνε σκεφτόμενοι «είναι ωραίο».
Μασονία και Αποκρυφισμός: Όπως ίσως ξέρετε, η Μασονία μέσω των αιώνων υπήρξε ο φύλακας των «αρχαίων μυστηρίων», που είναι τα απόκρυφα και εσωτερικά διδάγματα που διδάσκονται μόνο στους μυημένους. Δεν θα εξηγήσω εδώ την μυστηριακή θρησκεία τους καθόσον απαιτεί πολλά χρόνια μελέτης. Πάντως μπορώ να πω ότι οι αποκρυφιστές έλκουν τις διδαχές τους από την αρχαία Αίγυπτο, την Βαβυλώνα, την Κάμπαλα και τις Γνωστικές σπουδές, που προηγούνται αρκετούς αιώνες της Χριστιανικής θρησκείας.
Οι μυστικές εταιρείες αναγκαστήκανε να κρύψουν την αληθινή φύση των φιλοσοφιών τους με ένα πέπλο χριστιανοσύνης για να αποφύγουν την καταδίωξη από την εκκλησία. Οι Μασόνοι και οι φιλικές τους οργανώσεις, το Ροδοσταυρικό Τάγμα και οι Ναίτες όλοι έχουν κατηγορηθεί για λατρεία του διαβόλου και ειδωλολατρία στην Ευρώπη.
Ας δούμε λοιπόν τα σύμβολα:


















 


Ο Αποκαλυπτικός Κίονας: Στην δυτική πλευρά του κτιρίου, οι γλύπτες έχουν λαξεύσει διάφορες σκηνές που είναι εκτός τόπου για ένα Καθεδρικό ναό. Το πιο εντυπωσιακό είναι μια απεικόνιση που παγώνει το αίμα από την καταστροφή της Νέας Υόρκης και των ορόσημων της.
Η σκηνή κατασκευάστηκε το 1997, τέσσερα χρόνια πριν την καταστροφή των Δίδυμων Πύργων. Άλλοι αναγνωρίσιμοι ουρανοξύστες είναι το κτίριο της Chrysler και το Citigroup center.
Η παραπάνω σκηνή μπορεί να είναι συνταρακτική για τους κατοίκους της Νέας Υόρκης. Βλέπουμε την γέφυρα του Brooklyn να καταρρέει με αυτοκίνητα και φορτηγά που πέφτουν στα ταραγμένα νερά. Δεξιά είναι το άγαλμα της ελευθερίας που φαίνεται να βυθίζεται στο νερό. Κάτω από αυτή την τρομακτική προφητεία είναι το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με ανθρώπους που εμπορεύονται γύρω του.
Ποιος είναι ο σκοπός αυτών των γλυπτών; Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος θεωρείται ο συγγραφέας της Αποκαλύψεως. Οι αποκρυφιστές πιστεύουν ότι η Αποκάλυψη έχει κωδικοποιηθεί ερμητικά ώστε να αποκαλύπτει την αληθινή της σημασία μόνο στους «μυημένους».
Η σκηνή που έχει λαξευτεί στην δυτική είσοδο του καθεδρικού δείχνει την Νέα Υόρκη ως την η μεγάλη πόρνη Βαβυλώνα, η πόλη που καταστρέφεται τελείως από την οργή του θεού.
Αντίστοιχα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, από όπου διακινείται το 70% των κεφαλαίων του πλανήτη.
Επίσης υπάρχουν σκελετοί και παράξενα όντα. Είναι αυτό μια προφητεία;