Σελίδες

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Το μυστήριο της γιγαντιαίας αράχνης του Κονγκό (Video)


Την ώρα που πολυάριθμες αναφορές στον πλανήτη κάνουν λόγο για απόκοσμα ερπετοειδή και ψάρια-τέρατα, με την αλήθεια τους να ελέγχεται ακόμη, υπάρχει πάντα το θέμα με τη μοναδική και ακόμα τρομακτικότερη παρουσία των δίμετρων αραχνών του Κονγκό.


Σε όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα, ταξιδιώτες και ερευνητές που βρέθηκαν στο Κονγκό έγιναν μάρτυρες -κατά δήλωσή τους φυσικά- ενός τεράστιου αραχνοειδούς πλάσματος, με τους αυτόπτες μάρτυρες να το εντοπίζουν σε δέντρα ή ακόμα και πλησίον του δρόμου.



Το 2000 μάλιστα το θέμα ήρθε και πάλι στην επιφάνεια, με ντόπιους να κάνουν ακριβέστατο λόγο για τεράστιες αράχνες που «ύφαιναν τους κολοσσιαίους ιστούς τους ανάμεσα σε δέντρα», την ίδια ώρα που κυνηγούσαν πουλιά, μεγάλα τρωκτικά ακόμα και μικρές αντιλόπες!

Η φυσική ανωμαλία της J'ba Fofi, όπως την αποκαλούν οι γηγενείς του Κονγκό, παραμένει μυστήριο, με τους επιστήμονες να υποθέτουν ότι αποτελεί ενδεχομένως συγγενικό είδος της 30 εκατοστών Αράχνης-Γολιάθ της Βραζιλίας, η οποία τρέφεται επίσης με πουλιά...